Pusat Panggilan BRI :1Suara

Pusat Panggilan BRI sentiasa ada untuk pelanggan setia dan boleh dihubungi sepanjang hari. Dengan cara ini, anda boleh bertanya pelbagai jenis soalan atau aduan terhadap semua perkhidmatan Syarikat Plat Merah Indonesia. Malah, semua program kerajaan anda juga boleh bertanya.

Salah satu contoh program kerajaan adalah bantuan khas untuk MSME. Tidak perlu datang ke pejabat, setiap pelanggan hanya perlu menghubunginya dari rumah. Mereka akan menjawab dengan gembira dan memberi penjelasan sehingga anda memahami bagaimana prosedur dan pelbagai keperluan adalah untuk mendapatkannya.

Kehadiran kemudahan ini menjadikannya sangat mudah untuk semua pelanggan. Walaupun, kemudahan ini telah dibentangkan oleh BRI. Mereka adalah satu-satunya bank yang mempunyai pejabat sub-cawangan yang paling banyak. Skala ini bukan sahaja daerah, tetapi sub-daerah dan juga sub-daerah. Kaedah ini telah terbukti cukup diminati oleh seluruh masyarakat.

Buktinya ialah terdapat banyak pelanggan yang direkodkan. Walau bagaimanapun, keperluan masyarakat sememangnya sangat tinggi. Ramai daripada mereka tidak mahu menunggu. Ini adalah latar belakang mengapa Pusat Panggilan BRI adalah kemudahan terbaik untuk Syarikat Plat Merah.  Bank terbesar di Indonesia mempunyai banyak program untuk memenuhi keperluan masyarakat.

Bukan sahaja dalam bentuk simpanan, terdapat juga kad kredit, insurans dalam bentuk kesihatan hingga insurans usia tua. Sudah ada panggilan hubungan yang boleh digunakan. Hanya dail nombor itu, pegawai akan menyambut dengan ucapan hangat. Inilah kelebihan yang sehingga kini telah dikekalkan, iaitu keramahannya

Nombor Hubungan Pusat Panggilan BRI

Untuk pelbagai tujuan, anda boleh menghubungi terus ibu pejabat nombor 14017. Perkhidmatan ini disediakan setiap hari 24 jam. Jadi, pada waktu malam terdapat halangan atau ingin bertanya mengenai program dari Kerajaan. Akan dibalas dengan segera dengan baik. Malangnya, ia patut diberi perhatian sebelum menghubunginya.

Pertama adalah di mana wilayah anda terletak. 14017 hanya sah untuk pelanggan di Jawa, Bali, Sumatera Utara, dan NTT. Apabila anda berada di luar rantau ini, menghubungi kenalan di atas akan menjadi sukar untuk disambungkan. Oleh itu, mula-mula lihat di mana anda berada.

Pusat Panggilan BRI yang terletak di luar Jawa, Bali, Sumatera Utara, ke kawasan NTT akan disambungkan di 021 – 57 987 400. Sekiranya anda mahukan kemudahan, cuba simpan nombor 1500017. Setiap pelanggan akan disambungkan terus ke Ibu Pejabat. Khususnya kenalan tersebut menyediakan perkhidmatan penuh.

Mereka akan memproses mana-mana aduan anda selama 24 jam. Sebagai contoh, pada pukul 11 malam di ATM yang ingin mengambil sejumlah wang. Hanya saja, itu telah gagal beberapa kali. Jika, ia telah berlaku sebanyak 3 hingga 4 kali di 3 tempat yang berbeza. Kemudian hubungi dia secara langsung.

Sekiranya ia benar-benar boleh diproses secara langsung, mereka akan memberikan penyelesaian terbaik. Tetapi, apabila anda memerlukan pelbagai data. Oleh itu, anda perlu menunggu terlebih dahulu kerana, perlu membuka pelbagai jenis fail sementara, semua keperluan tersebut hanya pada waktu pejabat. Jadi, bersabarlah untuk menunggu.

Perkhidmatan Maklumat Pusat Panggilan BRI

Apabila menghubungi Pusat Panggilan ini, anda boleh menghantar pelbagai jenis aduan atau soalan. Sebagai contoh, salah satu program unggul bank milik negara ini adalah kredit perniagaan rakyat. Ramai orang menggunakannya sebagai sebahagian daripada mengembangkan perniagaan mereka. Bagi anda yang ingin memohonnya mesti terlebih dahulu bertanya syarat-syarat.

Tidak perlu pergi jauh ke pejabat, hubungi mereka. Semua keperluan akan diberikan. Malah, ia juga mengambil kira berapa banyak ansuran setiap bulan. Menariknya, perkhidmatan maklumat ini disampaikan dengan jelas. Apabila pelanggan keliru, mereka akan mengulangi dengan perlahan dan perlahan. Komitmen yang cukup baik untuk para klien.

Sebagai tambahan kepada kredit perniagaan rakyat, BRI juga melayani aduan apabila ATM anda hilang. Kad ini sememangnya penting dalam mengambil wang tunai dengan serta-merta. Hanya saja, apabila ia hilang, ramai orang boleh menyalahgunakannya. Kemudahan menyekat hanya boleh dilakukan di pejabat hanya di bahagian CS.

Walau bagaimanapun, dengan kehadiran Pusat Panggilan BRI , pelanggan tidak perlu menunggu esok. Hanya hubungi terus, kemudahan menyekat boleh dilakukan secara automatik. Anda tidak perlu takut bahawa, kad itu ditemui oleh orang lain dan disalahgunakan. Kerana, semua telah disekat.

Kemudahan ini adalah salah satu perdana yang terus dibangunkan oleh syarikat Red Plate ini. Salah satunya adalah untuk menyediakanperkhidmatan maklumat di pelbagai bandar. Jadi, ia tidak hanya tertumpu pada nombor tengah di atas. Tidak ada salahnya menghubungi mereka di setiap pejabat cawangan.

Pusat Panggilan BRI di Setiap Bandar

Bank terbesar di Indonesia memahami bahawa pelanggannya semakin meningkat dari hari ke hari. Untuk berkhidmat semuanya sememangnya sangat sukar. Jika ia hanya memberi tumpuan kepada ibu pejabat. Inilah sebab mengapa mereka membuka perkhidmatan mereka di pelbagai bandar besar, terutamanya Pulau Jawa. Berikut adalah beberapa nombor yang boleh anda perhatikan.

  1. Tangerang dan kawasan sekitarnya (021) 55782520
  2. Surabaya dan persekitarannya (031 5324230
  3. Solo dan kawasan sekitarnya (0271) 732983
  4. Malang dan persekitarannya (0341) 474949
  5. Yogyakarta dan persekitarannya (0274) 510850, (0274) 520268
  6. Serangdan around(0254) 200233
  7. Bandung dan persekitarannya (022) 4200356
  8. Semarang dan persekitarannya (024) 8440728
  9. Jakarta dan persekitarannya (021) 2510244, (021) 2510254

Pusat Panggilan BRI dari pelbagai bandar boleh digunakan jika anda ingin bertanya soalan atau cadangan. Hanya saja, itu tidak bisa ceroboh. Kerana, ia hanya berfungsi pada waktu pejabat, iaitu 8 pagi hingga 3 petang, pada hari bekerja sahaja.

Sebelum menggunakan kemudahan ini. anda perlu memberi perhatian kepada keperluan utama terlebih dahulu. Ia adalah wajib untuk mendaftar terlebih dahulu atau mendaftar. Kaedah ini tidak terlalu sukar, pendaftaran akan memudahkan bank untuk menjalankan proses pengesahan dan pentadbiran. Bagaimana untuk mendaftar, anda boleh memilih melalui pejabat atau mesin ATM.

Cara Mendaftar untuk Pusat Panggilan BRI

Sekiranya anda datang ke pejabat, berjumpa dengan jabatan CS. Anda namakannya, jika anda mahu mendaftar untuk Pusat Panggilan. Biasanya, anda akan diberi borang dan ia mesti diisi. Isi sepenuhnya semua data yang diminta mengikut arahan. Setelah selesai, perkhidmatan ini akan aktif.

Walau bagaimanapun, jika anda memilih untuk melakukannya di mesin ATM, silap mata adalah dengan memasukkan kad ke dalam mesin terlebih dahulu. Langkah kedua, tulis nombor Pin, tekan Transaksi lain kemudian daftar. Seterusnya, tekan menu pendaftaran panggilan. Selepas proses ini selesai perkhidmatan boleh digunakan.

Terdapat dua cara setiap kali anda membuat panggilan, iaitu secara langsung membimbing anda melalui perkhidmatan komputer. Dengar dahulu aduan secara umum. Ini biasanya mengenai salah satu program simpanan dan membimbing setiap pelanggan melalui skrin komputer mereka. Atau hanya sebagai jambatan penghubung.

Oleh itu, setelah mendapat aduan, anda akan diarahkan ke perkhidmatan pelanggan BRI terdekat. Pelanggan boleh bertanya secara langsung, dengan kaedah CSR ini, ia memudahkan anda untuk bertanya soalan. Respons yang diberikan juga sangat cepat jadi, jangan takut jika tidak ditangani dengan betul.

Kemudahan dan perkhidmatan ini sememangnya sangat menguntungkan bagi setiap pelanggan. Kerana, mereka tidak perlu datang hanya melalui telefon, semua urusan dan masalah dapat ditangani. Menariknya, beberapa pegawai Pusat Panggilan BRI  akan memberikan ucapan hangat dan perkhidmatan mesra.

Baca Juga: